Scholenproject 15 oktober 2019

Ieder mens heeft een beperking. Niemand is volmaakt en kan alles. Het Plaatselijk Overleg Gehandicaptenbeleid IJsselstein (POG) heeft geprobeerd haar steentje bij te dragen aan begrip en saamhorigheid in de gemeente IJsselstein door op 15 oktober jl. een gezellige, leerzame middag te organiseren met mensen van het Sociaal Domein via het spelen van het Scholenprojectspel.
Het Scholenprojectspel is een soort groot ganzenbordspel met opdrachten, die uitgevoerd moeten worden met attributen, die gehandicapten gebruiken.
Op 15 oktober kwamen “we” bijeen in het gemeentehuis van IJsselstein om het spel te spelen, wat de kinderen van groep 7/8 op school altijd spelen, om meer inzicht te krijgen en te beleven, hoe het is om als mens met een beperking door het leven te gaan. “We” zijn in dit geval medewerkers van de volgende organisaties: Sociaal Team, Pulse, Vitras, Gemeente IJsselstein, de Tussenvoorziening en Lister en het Plaatselijk Overleg Gehandicapten zelf met haar vrijwilligers.

Het Plaatselijk Overleg Gehandicapten nam het initiatief om het spel te spelen met de mensen, die dagelijks betrokken zijn bij het hulp bieden aan mensen met een beperking. Bernadette Ghijssen van het sociaal team had de middag gepland en de uitnodigingen verzorgd. Het POG heeft het spelbord en de attributen voor het beleven van de handicaps meegebracht. Er was een grote opkomst van erg geïnteresseerde en betrokken mensen. Het werd een heel gezellige en geslaagde middag. Vooral de beleving om als blinde met een blindenstok te moeten lopen en het rijden in een rolstoel, maakte veel los. Er werden veel vragen gesteld na afloop en men is aan het denken gezet... wat ook de opzet was.

Het POG hoopt dat in de toekomst meer begrip en adequate hulp geboden kan worden. Misschien komt er nog een keer een vervolg met andere groepen, die werken op sociaal gebied. Het was een zeer geslaagde middag, dus laten we het hopen.
U kunt ons altijd bereiken via de website www.pog-ijsselstein.nl of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Namens het Plaatselijk Overleg Gehandicapten wil ik allen die zo enthousiast meededen bedanken en vooral ook de gehandicapten, die als vrijwilliger toch iedere keer het spel spelen met de scholieren en nu een extra middag kwamen.

Loes