Vervolg sneltramperikelen december 2020.

We schrijven inmiddels de laatste maand van dit jaar 2020 en helaas er zijn weer tegenvallers bij het toegankelijk maken van de perrons en nieuwe sneltramstellen.
In de maand juli zijn we het P.O.G. met allerlei materialen om de verschillende banddiktes en breedtes van scootmobielen, rollators en rolstoelen om te gaan testen, we met een uitgebreid wagenpark op stap.
Dit begeleidt vanuit de gemeente en ook door de wethouder P.Bekker, Pro-rail, Rover, Provinciehuis en tevens ook de pers.
We starten vanuit het eindpunt in de Uithof het doel is vandaag dat we een stuk mee rijden op het traject.
De eerste hindernis van onze testrit werd al duidelijk bij het naar binnen willen lopen van het tramstel.
Gelijk werd het zichtbaar dat het niet te doen was voor rolstoel/rollator en e.v. buggywielen!
Bij het keerpunt en wisselen van tram kwam er nu een proefdrempel en zijn we met elkaar aan het meten gegaan van wat het beste maat zal zijn, deze drempel was wel erg handzaam en door het inklappen makkelijker te hanteren.
Ook punten in de tramcabine zelf werden onderweg duidelijk bekeken en besproken en zouden de knelpunten in de komende tijd veranderd gaan worden.
Helaas is het nu eind van het jaar en zijn er nog steeds strubbelingen in de voortgang, de opening tussen perron en tram blijven te grote afstanden geven bij haltes in de bocht en in het midden of de uiteinden van het tramstel.
De belangengroepen Solgu en het P.O.G. blijven ze op de voet volgen en zich sterk maken dat het allemaal toegankelijk mag worden voor allerlei soorten maten van wielen.
We houden u op de hoogte,

Het bestuur van het P.O.G.